torsdag 29 januari 2009

Persisk Kebab




Här kommer recept på persisk kebeb med ris för 4 personer:




1 liten lök- riv eller fin hacka


1 liten klyfta vitlök


Ca: 500 g köttfärs


Blötlägg grahamsmjöl i ½ dl matlagningsgrädde. ta i några matskedar flytande kalv-buljong, svartpeppar, chilipeppar och salt


1 ägg


UGN: 225-250 grader.




Blandas ordentligt så köttfärsen blir fast. lägg det i en ugnsform- tunt, platta ut.


Koka basmatiris.




*Efter 10 minuter i ugnen pensla på- 1 citron +2 msk tomatpuré blanda detta innan du penslar på.




Maste Chiar ( sås till nästan som tzaziki)


2-3 dl turkisk youghurt


½ riven gurka


mynta efter smak och salt och peppar.




serveras med somagh (röd krydda)




*Blamda gärna riset med lite saffran.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar