

Här kommer recept på persisk kebeb med ris för 4 personer:
1 liten lök- riv eller fin hacka
1 liten klyfta vitlök
Ca: 500 g köttfärs
Blötlägg grahamsmjöl i ½ dl matlagningsgrädde. ta i några matskedar flytande kalv-buljong, svartpeppar, chilipeppar och salt
1 ägg
UGN: 225-250 grader.
Blandas ordentligt så köttfärsen blir fast. lägg det i en ugnsform- tunt, platta ut.
Koka basmatiris.
*Efter 10 minuter i ugnen pensla på- 1 citron +2 msk tomatpuré blanda detta innan du penslar på.
Maste Chiar ( sås till nästan som tzaziki)
2-3 dl turkisk youghurt
½ riven gurka
mynta efter smak och salt och peppar.
serveras med somagh (röd krydda)
*Blamda gärna riset med lite saffran.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar